STUDENȚII AU TALENT 2018

Interviu de Bianca Becheanu, studentă în anul III la Specializarea Jurnalism

ASPFC a dat și în această iarnă o mână de ajutor copiilor bolnavi  de cancer prin organizarea proiectului caritabil „Studenții au talent”. Evenimentul a ajuns la cea de-a III-a ediție și a avut loc în 19 decembrie, începând cu ora 19:00, în localul „Like Pub” din Complexul Studențesc. Intrarea a fost 10 lei, însă mulți dintre paricipanți au donat mai mult decât atât. Mai multe detalii ne-a oferit președintele ASPFC, Roxana Păduraru.

R: Este al treilea an în care ați organizat evenimentul „Studenții au talent”. Ne poți spune cui și cum i-a venit ideea acestui proiect?

R.P: ASPFC a fost co-organizator la fiecare ediție, iar anul acesta ne-am implicat un pic mai mult. Ideea evenimentului aparține colegilor care sunt acum în anul trei la CRP și a profesorilor de la cursuri. A fost gândit cu mai multe scopuri: în primul rând, strângerea de fonduri pentru Asociația „Little People”, apoi pentru ca studenții să învețe organizarea unui eveniment de acest fel și în al treilea rând, pentru distracție. De fiecare dată și-a atins toate scopurile.

R: În ce constă organizarea unui eveniment caritabil?

R.P: Organizarea unui eveniment caritabil nu e foarte diferită de organizarea altor evenimente, dar comunicarea este orientată către strângerea de fonduri. În acest scop, ne-au ajutat prietenii de la „Little People”, care au propria lor filosofie vizavi de modalitatea de comunicare. Având în vedere că, mai ales în perioda sărbătorilor, mediul online este plin de campanii de strângere de fonduri, este foarte important să reușești să te diferențiezi de ceilalți.

R: Cum a fost atmosfera de la eveniment?

R.P: Ca la fiecare eveniment din „Like Pub”, atmosfera a fost plină de energie pozitivă. Ne-am distrat, am dansat, am cântat, oamenii au donat, s-au împărțit premii, urări de bine și încurajări. Mai vrem!

R: Care au fost criteriile de selecție a câștigătorilor?

R.P: Aici a început greul.  Voi ați văzut cât talent au studenții? A trebuit să decidem cine pune cea mai mare pasiune în ceea ce face, cine a depus efort pentru șlefuirea talentului și cine a integrat talentul în viața lui de zi cu zi. Oricum, artiștii sunt artiști și nu s-au conformat ei regulilor noastre. Prin urmare, marele câștigător al acestei ediții, chiar dacă nu conform deliberărilor juriului, este Adrian Laichici. Asta pentru că Flavius Petcu, câștigătorul locului doi, a decis că talentul lui Laichici merită recunoscut și susținut, astfel i-a cedat lui premiul.

R: Ce premii li s-au oferit concurenților?

R.P: Concurenții au primit premii simbolice: o colecție de cărți de la editura Polirom, boxe portabile, produse birotice și vouchere oferite de școala de dans „White Steps Academy”. Dar și micuțele balerine, care au deschis concursul, au primit cadouri specifice sezonului: mănuși, dulciuri și cărți indicate vârstei.

R: Ce șanse crezi că ar avea aceștia dacă ar participa la un concurs național de talenete?

R.P: Mulți dintre ei sunt incredibil de talentați. Ar trebui să încerce, au destul talent cât să fie gata de provocări mai mari. De asemenea, anul acesta, unul dintre foștii concurenți „Studenții au talent”, a participat la „Vocea României”, întorcând două din cele patru scaune. El este Mihnea Vîlceanu, student la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul UVT.

R: Ce sumă de bani ați reușit să obțineți și către cine va fi direcționată?

R.P: Încă nu am deschis cutia de donații, acest lucru îl vom face împreună cu Asociația „Little People”. Dar vă ținem la curent.

R: Sunt destui copii care au nevoie de sprijin. V-ați gândit la posibilitatea ca proiectul să se organizeze de două ori pe an?

R.P: Până acum nu, dar cine știe ce idei ne vin. Cu siguranță vom rămâne apropiați acestuia și anul viitor.

Share Now