Acasa · Contact · Admitere · Finalizarea studiilor

Conferință studențească națională

NOU!! Deadline înscrieri extins: 5 mai 2016

Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii de Vest, în parteneriat cu Asociația Studenţilor de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării – ASPFC au plăcerea de a vă invita la

 Conferința Studențească Națională

Ediția a III – a – 9 Mai 2016

Conferința națională își propune să dezbată evoluțiile prezente și viitoare ale spațiului european dar și dinamica acestuia, are caracter interdisciplinar și se adresează studenţilor de la ciclul Licenţă, Masterat sau Doctorat, fiind bineveniți studenți de la specializări diverse: Ştiinţe Politice, Administrație publică, Relaţii Internaţionale și Studii Europene, Filosofie, Științe ale Comunicării, dar și Drept sau Științe Economice.

 

Teme propuse spre dezbatere în cadrul conferinței:

Dimensiunea politică*

Alegerile generale și locale în România, SUA 2016; arhitectura instituțională a Uniunii Europene, politicile Uniunii Europene, terorism și Statul Islamic, Războaie din vecinătatea estică a Uniunii Europene; relația transatlantică a Uniunii Europene; e-governance;  comunicare politică, euroscepticism etc.

Dimensiunea economică*

Criza economică și noua arhitectură a guvernanaței economice a UE; TTIP;  regionalizare; Smart european cities, dezvoltare durabilă, utilizarea rațională a resurselor,  social media și business etc.

Dimensiunea socială și culturală*

Mișcări extremiste în Europa; cooperarea internațională și dialogul intercultural; problematica migrației clandestine şi criza refugiaţilor; șomajul în rândul tinerilor; jurnalism, comunicare și informare în spațiul public românesc/European; religia în Europa, toleranța religioasă, discriminare, izolare socială; competiția Capitală Culturală Europeană în România etc.

 Dimensiunea etică*

Conflicte de valori în societatea actuală; negociere și mediere; Securitatea libertății individuale în contextul programelor de supraveghere; profit versus protejarea mediului etc.

 

*Temele propuse au un caracter pur orientativ.

 

Lucrările trebuie să aibă minim 5 pagini și maxim 15, și să fie recomandate de către un tutore (cadru didactic) de la facultatea de care aparține studentul.
Formular de inscriere
Reguli de redactare
Contact: studentconference-PFC@e-uvt.ro

 

DATE IMPORTANTE:

1 MAI :  5 MAI Înregistrarea participării prin completarea formularului de înscriere ce poate fi descărcat de pe site-ul conferinței și trimiterea acestuia împreună cu abstractul de maxim 200 cuvinte.

3 MAI : 6 MAI Anunțarea lucrărilor selectate de Comitetul Științific spre a fi prezentate în cadrul conferinței. Publicarea programului final al conferinței.

7 MAI : Trimiterea textului integral al lucrării.

9 MAI 2016 : Desfășurarea Conferinței în cadrul Universității de Vest din Timișoara.

 

 

Alte informaţii:

Nu se percepe taxă de participare; Se eliberează certificat de participare; Participanții se pot înscrie cu o singură lucrare în calitate de unic autor sau coautor .

Pe baza solicitărilor din Formularul de înscriere, în limita locurilor disponibile, ASPFC asigură cazarea în regim de cămin a participanţilor, un coffee break în timpul conferinţei, dar şi prânzul şi cina din data de 9 Mai. Cheltuielile pentru transport vor fi suportate de către participanţi.

Comitetul Științific este alcătuit din studenți, la propunerea Președintelui ASPFC, Ovidiu Rez (student RISE anul III) și cadre didactice ale facultății. Din partea PFC organizarea Conferinței este coordonată de lect. dr. Corina Turșie, Prodecan PFC.

 

 

 Afis Conferinta

Studenţii Facultății de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Asociația Tineretul ONU din România – Filiala Timișoara au plăcerea de a vă invita la

Conferința Studențească Națională Ediția a II-a

19 Mai 2015

Universitatea de Vest din Timișoara

Conferința națională își propune să dezbată evoluțiile prezente și viitoare ale spațiului european dar și dinamica acestuia, are caracter interdisciplinar și se adresează tuturor studenţilor de la ciclul de Licenţă şi Masterat, fiind bine-veniți studenți de la toate specializările.

Teme propuse spre dezbatere în cadrul conferinței:

Dimensiunea de mediu*

Smart european cities, dezvoltare durabilă, poluarea la nivel european, utilizarea rațională a resurselor, efectul dezvoltării industriilor asupra populației și mediului, protecția ecosistemelor.

Dimensiunea economică*

Zona euro, criza economică continuă, parteneriate strategice economice, dezvoltarea industriei, șomajul în rândul tinerilor, dezvoltarea infrastructurii, coordonarea elaborării politicilor economice între state, exporturi și importuri, zona de liber schimb, piața europeană.

Dimensiunea socială și culturală*

Mișcări extremiste în Europa; cooperarea internațională și dialogul intercultural; problematica migrației clandestine; progres social și reducerea discrepanțelor dintre statele; jurnalism, comunicare și informare în spațiul public european, statul bunăstării, religia în Europa, toleranța religioasă, discriminare, izolare socială, terorismul în Europa.

Dimensiunea politică*

Politică externă, securitatea energetică, Parteneriatul Estic, Războiul din Ucraina, Statul Islamic, intervenționismul internațional, arhitectura instituțională a Uniunii Europene, transparență la nivelul instituțiilor Uniunii Europene, euroscepticism și europopulism, politicile Uniunii Europene.

*Temele propuse au un caracter pur orientativ.

Sunt încurajate lucrările ce au legătură cu spațiul european.

Lucrările trebuie să aibă minim 8 pagini și maxim 12, și să fie recomandate de către un tutore (cadru didactic) de la facultatea de care aparține studentul. Descarcă aici regulile de redactare a lucrării

[wpdm_package id=’5201′]

DATE IMPORTANTE:

1 MAI: Înregistrarea participării prin completarea formularului de înscriere ce poate fi descărcat de pe site-ul conferinței și trimiterea acestuia la adresa de mail împreună cu abstractul de maxim 200 cuvinte.

5 MAI: Anunțarea lucrărilor selectate de Comitetul Științific spre a fi prezentate în cadrul conferinței.

6 MAI: Publicarea programului final al conferinței.

15 MAI: Trimiterea textului integral al lucrării.

19 MAI: Desfășurarea Conferinței în cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Alte informaţii:

Nu se percepe taxă de participare; Se eliberează certificat de participare; Există posibilitatea publicării celor mai bune lucrări prezentate; Participanții se pot înscrie cu o singură lucrare în calitate de unic autor sau coautor.

Pentru studenții din afara Timișoarei se asigura cazare, locurile, însă, sunt limitate. Solicitările pentru cazare se vor face prin formularul de înscriere și vor fi tratate individual. Cheltuielile pentru transport vor fi suportate de participanţi.