Acasa · Contact · Admitere · Finalizarea studiilor

Studenții de la PFC și liceenii din Timișoara luptă împreună împotriva corupției

Liceeni din Timișoara vor învăța să recunoască și să opună rezistență corupției, vor cerceta prin sondaj percepția elevilor din liceele din municipiu despre fenomenul corupției și vor dezvolta primul Atlas al Corupției redactat de elevi, în cadrul unei Școli de Anti-Corupție, în perioada 13-24 iunie 2016.

„Suntem bucuroși că putem implementa această inițiativă importantă în Timișoara”, spune unul dintre inițiatorii proiectului, asist.dr.Claudia Cristescu.„Astfel de proiecte mobilizează cetățenii și contribuie la o societate civilă pro-activă”.

Școala de Anti-Corupție va întruni până la 54 de elevi ai claselor IX-XI din cel puțin cinci licee din Timișoara.

„Elevii se pot înscrie la Școala de Anticoruptie până în 10 iunie. Încurajăm pe toți cei care doresc să devină luptători cu corupția în țara lor, dar și buni cetățeni”, spune Dana Țurcan, președintele Asociației Studenților PFC, organizația ce implementează acest proiect.

Participanții Școlii vor studia în cadrul unor ateliere interactive moderate de profesori UVT și practicieni din domeniu, despre fenomenul corupției, manifestările și cauzele acesteia, dar și metodele de prevenire și combatere. Elevii vor dezvolta și aplica în teren un chestionar sociologic, vor analiza, sub ghidarea profesorilor din cadrul UVT, tiparele și tendințele în perceperea corupției de către colegii lor și vor dezvolta o publicație novatoare, Atlasul Corupției.

Proiectul este implementat de Asociația Studenților de la Facultatea Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării (ASPFC) din cadrul UVT, și este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. ASPFC a fost creată în primăvara 2015 pentru a dinamiza viața studențească din Timișoara prin conectarea teoriei academice cu viața reală. ASPFC susține candidatura Timișoarei la Capitala Culturală Europeană 2021.