Acasa · Contact · Admitere · Finalizarea studiilor

Ovidiu Rez si Mihai Simion au reprezentat PFC la Parlamentul Tinerilor 2015

12250303_952109711513772_429919088_o 12250666_952108924847184_353443112_oÎn perioada 3-612268795_952108371513906_1918377659_o noiembrie 2015 doi studenți PFC au luat luat parte, la Bucureşti, la Parlamentul Tinerilor 2015, eveniment organizat de către Asociaţia Pro Democraţia şi Fundaţia Hanns Seidel. Iată relatările lor asupra evenimentului:

Ovidiu Rez, RISE anul 3 ( Presedintele Asociatiei Studentilor PFC):

“Am simulat procesul decizonal, aşa cum are el loc în Camera Deputaţilor, anume începând cu discuţiile din grupurile parlamentare, unde am fost repartizat să reprezint PSD şi am fost ales vicepreşedintele partidului, continuând cu dezbaterile din comisiile de specialitate, eu făcând parte din comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, finalizând cele 3 zile de simulare cu dezbaterea în plen, unde am fost ales vicepreşedintele CamereiDeputaţilor.

În cele trei zile în care am dezbătut legile propuse de către tinerii participanţi  am simţit pe pielea mea ce înseamnă cu adevărat să ai responsabilitatea găsirii celor mai bune soluţii pentru populaţia României, ce dure şi anevoioase pot devein uneori discuţiile, şi cât de fericit te poate face votarea unei legi cu adevărat bune pentru oamnei.

Nu pot spune decât că a fost o experienţă de neuitat, pe care o recomand tuturor studenţilor la Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice, Drept şi nu numai, experienţă care m-a învăţat nu doar cum decurge teoretic prcesul legislativ, ci practic, ce se află şi în spatele uşilor închise, anume negocierile, dezbaterile şi munca de convingere ce trebuie depusă ca o singură lege să poată fi adoptată de către Camera Deputaţilor.

Concluzionând, invit toţi studenţii de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării să participle în 2016 la acest proiect pentru a vedea cu ochii lor ce semnifică cu adevărat puterea de decizie şi cum are loc procesul decizional, de la idee la legea doptată de către Parlamentul României.”

Mihai Simion, RISE anul 3, Asociatia Studentilor PFC:

« Pentru mine aceasta experienta a fost o ocazie unica de a lua pulsul realitatii a vietii de parlamentar.

Pentru a conduce mai intai trebuie sa stii sa servesti,de aceea un tanar parlamentar trebuie sa fie bine ancorat in realitatea comunitatii pe care o reprezinta in plenul Parlamentului.

Impreuna cu colegul meu Ovidiu Rez am avut onoarea de a avea un mandat de 3 zile de parlamentar, in care am reusit sa ne etalam dar si sa ne punem in practica cunostintele acumulate in cadrul Facultatii de Stiinte Politice ,Filosofie si Stiinte ale Comunicarii, eu lucrand la comisia de politica externa iar colegul meu Ovidiu Rez la comisia pentru drepturile omului.

In cele 3 zile am inteles mult mai bine mecanismele actului decizional si mi-am dat seama ca odata cu puterea vine si responsabilitatea iar a face un bine comunitatii pe care o reprezinti este totodata o onoare dar si o mare responsabilitate.

Tinerii reprezinta viitorul oricarei societati si numai prin implicare civica si constientizare a fenomenului politic Romania va putea prospera si deveni o tara cum toti ne-o dorim.

Cred ca politica e o vocatie si a-ti servi tara este o mare onoare si o obligatie cetateneasca fiindca asa cum spunea Kennedy: Nu te intreba ce poate face tara pt tine,ci ce poti face tu pt tara.

A fost o onoare sa servesc Romania si sa reprezint Universitatae de Vest. »